lauantai 3. marraskuuta 2012

Muokattua totuutta
Kuvankäsittely on itse kuvaamisen ohella minun suuria "intohimojani" (ei kai nyt sentään ihan intohimo), ja aina välillä tekee mieli vähän muunnella totuutta.


 Tämä tänä syksynä kuvattu kuva on totuudenmukainen lukuun ottamatta sitä, että se on otettu aika pimeässä. Kolmen, samasta kohteesta eri valotuksilla otetun kuvan ansiosta siitä sai "kaivettua" mm. tällaisen. Vanhat rakennukset ovat mielestäni hienoja kuvauskohteita.Tämä kalastajavene on kuvattu lokakuussa Luvialla. Yhdistin kolme kuvaa, venekuvan ja halkeillusta maalipinnasta otetun kuvan (taivas) ja laivan kyljestä otetun materiaalikuvan (alaosa), erilaisten sekoitustilojen avulla. Lisäksi muutin värejä.

Alla tuohon laivakuvaan käytetyt kolme kuvaa:


 alkuperäinen kuva
 alaosan tehoste
taivaan tehoste


Tässä taas maisemakuva ja "tuli-kuva" yhdistetty käyttäen eri sekoitustiloja. 

Minulla on "materiaalivarastossa" kaikennäköisiä pintamateriaaleja (taivaita, ruostetta, puunkuorta, palanutta puuta, ryppyistä paperia jne jne). Sieltä on sitten hyvä kaivella niitä esiin ja kokeilla kaikenlaista.  

Ai että, kyllä välillä on sitten kiva leikkiä ;D


15 kommenttia:

 1. Sä osaat kaikki niksit ja kikat!
  Mutta tosi upeat kuvat tulikin, mä en kyllä osaisi ikinä, mä kun en vaan muista mitään ohjeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi osaa yhtä ja toinen toista! Minä en taas osaa maalata, enkä kirjoittaa kuten sinä, mutta yhdessä osataan paljon!

   Poista
 2. Ei ole taitosi ruostunut. Pistit laivaan täysin uuteen vanhaan kuosiin. Kuvanmuokkaus on huippu mahtavaa, vaikken itse just sitä osaa. kokeilen joskus kylläkin. vanhat rakennuksen minäkin mielelläni kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kiva leikkiä Photoshopin kanssa. Siinä menee vaan äkkiä monta tuntia, kun oikein innostuu ja sitten kaikki muu jää tekemättä.

   Poista
 3. Pakko on allekirjoittaa tuo kuvanmuokkaus. Se on vaan niin kivaa. Itse vasta opettelen ja se näkyy kyllä kuvissa, mutta yritän kehittyä koko ajan. Hienosti olet muokannut kuvat ja tykkään kovasti kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäät kuvistani Harry. Kuvankäsittelystä minäkin tykkään hurjasti ja saisin vaikka kaikki päivät kulumaan Photoshopin äärellä. Eipä kuvistasi uskoisi, että vasta opettelet, on ne niin taitavasti tehtyjä!

   Poista
 4. Hienoa jälkeä. Itsekin haluaisin oppia tuota kuvankäsittelyä. Olen vielä esikoulu-asteella,
  osaan juuri ja juuri siirtää kuvan toisen päälle, mutta pikkuhiljaa...

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvankäsittely on tosi kiintoisaa ja hauskaa. Kannattaa hakea kirjastosta kirjoja lainaksi, minulla on aina isot pinot yölukemiseksi kuvankäsittelyä koskevia kirjoja.
   Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 5. Anonyymi4/11/12

  Vielä ovat taitosi tallella, WAU! Hienoja kokonaisuuksia olet muokannut. Myös banneri on hieno, kun se kertautuu taustan kanssa, tulee jännä efekti.
  Hienoa että olet täällä taas.
  Minä en edelleenkään osaa näitä juttuja, vaan teen käsin paperille, mutta sehän on hyvä että ollaan erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en saisi paperille aikaiseksi mitään. Yksi osaa yhtä ja toinen toista, onneksi jokainen osaa jotain! Kiitos Uuna, täällä on kiva olla taas mukana!

   Poista
 6. Muistinkin, että olit haka näissä! Vieläkään en ole ehtinyt keskittyä tarpeeksi kaikkeen siihen järisyttävään mitä photoshopilla saisi aikaan, jos vain saisi itsestään irti opetella lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne vähäiset taidot on päässyt aika pitkälti ruostumaan tuon kiireajanjakson aikana, mutta opetellaan taas uudestaan.

   Poista
 7. Oi! miten taitava olet kuvan käsittelyssä. Mahtavia kuvia on, banneri kuva on kaunis,
  Minäkin tykkään kovasti vanhoista rakennuksista.Ihanaa että saan ihailla näitä sinun kuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, kiva jos tykkäät kuvistani. Tuo taitavuus nyt on vähän niin ja näin! Jotain kummaa niissä vanhoissa rakennuksissa on!

   Poista
 8. Upeita kuvia kaikki. Taitavaa kuvankäsittelyä, pääsit nyt tarkempaan seurantaani:) Itsekin olen koukussa muokkaukseen, aikaa kun vaan olisi. Sitä tässä hommassa kuluu.
  Hyvin olet saanut HDR-kuvan onnistumaan. Pidän myös laivakuvasta ja tuo maisema on upean dramaattinen.

  ps. nimestäni pääset muokkauskuva-blogiini

  VastaaPoista

Kiitos! Mukavaa kun kävit, tervetuloa uudelleen!